Kursus eller workshop ?
Hvad er forskellen på et kursus og en workshop - begge er træning eller undervisning - men adskiller sig alligevel på flere måder
Kurser....
Kurser skal du brug når du ønsker at tilegne dig ny viden eller færdigheder på en mere struktureret måde som f.eks.
- lære Adobe Lightroom
- Lære dit kamera at kende
- lære at arbejde aktivt med blænde, lukkertid og iso
- Lære at arbejde med blitz fotografering
- Lære at tage makrobilleder
Workshops....
Er for dig som har brug for noget mere praktisk og interaktivt end et kursus f.eks. sparring, kreativt samarbejde eller problemløsning til konkrete foto relaterede opgaver som f.eks.
- Opsætning af dit første stationære el. mobile studio m/flash lys - indkøb - brug - opsætning
- Monitor og printer kalibrering
- Lær selv at fjerne støv fra din CMOS sensor
Kender du det her?
- Du har lige fået nyt kamera og synes, at digitale kameraer er "lidt overvældende"!
- Du er træt eller irriteret over, at det er dit kamera som styrer og ikke dig - måske står dit kamera altid på AUTO
- Dit kamera tager ikke de billeder eller den kvalitet du forventede
- Du har brug for at lære el. få genopfrisket begreberne blænde, lukkertid og ISO....
Kort sagt - du og dit kamera har ikke det bedste forhold i verden, og du føler, at dine forventninger ikke bliver indfriet i forhold til de penge, du har investeret i dit udstyr....
Før du sætter kameraet på hylden og lader det samle støv for evigt, elller ender med kun at bruge din smartphone som dit primære kamera, så overvej om ikke det var værd at investere 3-4 timer og få en "kickstart" eller "brush up" på de færdigheder, du allerede har, og de funktioner dit kamera har.
Hvad gør vi anderledes!
Vi har succes med vores måde at lære dig tingene på - feedback fra vores kursister er vores bedste anbefaling. læs hvad de skriver....
"En-til-En kontakten (eller bare det, at det er et lille hold). Det giver en større tryghed for en type som mig. Jeg tør godt stille de "dumme" spørgsmål. Jeg føler der er tid til alle de spørgsmål jeg har, som dukker op undervejs."
"Modtagelsen af "dumme spørgsmål". Jeg er vild med at der er plads til at kunne stille spørgsmål. Og masser af dem. Hjerner tænker forskelligt, og min er vældig godt tilfreds, hvis den kan få belyst tingene fra flere vinkler og få det omformuleret på 1000 måder. Så det at kunne stille (måske nogle gange de samme) spørgsmål på forskellige måder, gør at det sætter sig mere fast i en hjerne som min."
"Gode forklaringer på teori. God hjælp til kamera. God hjælp til praktiske øvelser."
"Jeg fik forbedret mine ”skills” mht. brugen af mit kameras manuelle funktioner – det var heller ikke svært da jeg ikke havde nogen skills overhovedet inden."
Alle kurser afholdes personligt
Som udgangspunkt afholdes alle kurser 1:1, hvis ikke andet er aftalt. Det betyder, at vi kan skræddersy kurset præcis efter dine ønsker og det niveau du starter på. Kurser på "to mands hånd" egner sig rigtig godt, hvis du f.eks har brug for at tilegne dig viden i dit tempo eller bare ikke har god erfaring med webinarer eller "lidt allergi" over for aftenkurser m.m., hvor der oftest er mange mennesker "på bænken" ad gangen. Vi lærer alle på forskellig måde - 1:1 metoden sikrer, at du får lige præcis den viden, du har brug for og kan stille alle de spørgsmål du vil. Det betyder, at vi kan uddybe, forklare, tegne og arbejde med praktiske eksempler, indtil du er tilfreds.
Vores kurser varer kun 3-4 timer.
Vi ved at 3-4 timer er den maksimale tid, man kan optage viden i, og derefter har man som regel brug for at restituerer "de små grå".
Vores kursister siger det samme ... og dem tror vi på.
We do courses in English as well
We are very successful in teaching people from other countries. We have even tried "cross-language" classes up to 10 people - and it worked. The course participant where more than satisfied with the course and the result.
Kurser
Kend dit kamera - basis fototeknik
Lær det nemt og hurtigt.....
Alle har på et eller andet tidpunkt prøvet situationen. Du tager et billede og resultatet er ikke som du havde forventet det!
Billedet er enten for mørkt, motivet er ikke skarpt eller sløret og ser bare anderledes ud end du havde forventet!
Derfor skal du lære de vigtigste indstillinger på dit kamera, så du kan kontrollere blænde, lukkertid og ISO.
På kurset lærer du hvad du opnår ved at kunne styrer dit kamera manuelt.
- Kontrol af hvad der skal være sløret og ikke (dybdeskarphed)
- Bedre billeder når du fotograferer imod lyset
- Bedre aften og nat billeder
- Mulighed for at redde billeder der ellers ikke ville blive til noget
Kurset dreje sig primært om begreberne ISO, blænde og lukkerhastighed, så du får styr på dit kamera og dine billeder, men kommer også omkring, hvidbalance, fokusering, eksponeringskontrol og højlysadvarsel....
Du skal naturligvis medbringe dit kamera og være klar til at spørge om alt det som du ikke forstår ved dit udstyr - mere "hands-on" bliver det vist ikke...
Lightroom niveau 1
Adobe Lightroom er ultimativt et af de førende foto redigeringsværktøjer og har været det i snart mange år. Værktøjet er blevet hurtigt og klarer alle almindelige redigeringsopgaver nemt og smertefrit.
Lightroom har været igennem mange iterationer og er nu blevet et avanceret foto redigeringsværktøj.
Det betyder, at afhængig af hvor vant man er til at arbejde med computerer og hvor meget man kender til almindelige fotografiske udtryk og computertenik, kan programmet godt være "lidt af en mundfuld".
Alligevel kan det godt lade sig gøre at få selv de mest utrænede til at forstå og bruge programmet efter
nogle timers undervisning. Programmet forbedres løbende, men den teknik du har lært i dag forsvinder ikke el. bliver ikke forældet fordi der kommer en ny version af programmet.
Lær alt om Adobe Lightroom - få de gode vaner lige fra starten
Lightroom niveau 2
Adobe Lightroom er et effektivt og hurtigt program til fotoredigering. På niveau2 "kigger vi under motorhjælmen" og du får styr på hvordan Lightroom bygger sine databaser op og endnu mere om teknikker og brug af farveprofiler, tags og alt det som gør at redigering flere tusinde billeder kan klares på et par timer.
Du får 100% styr på farverne i dine billeder og Lærer at bruge X-Rite Color Passport til at lave farve profiler og få klare og korrekte farver under alle lysforhold.
Flashfotografering
Du har formentlig en flash og når du bruger den, ligner dine motiver Pjerrot på bakken - alle er hvide i ansigtet og baggrunden kulsort. Dit kamera i din mobil tager betyeligt bedre nattebilleder etc.
Vi hjælper dig med at forstå og lærer at håndterer din blitz, så du kan bruge den om aftenen som "fill in" eller om dagen i sollys til at udfylde hårde skygger m.m.
For at få det fulde udbytte af din flash og arbejde bedst med den, bør du have rimelig godt styr på ISO, blænde og lukkerhastighed, fordi disse parametre har stor indvirkning på den måde kameraet blander det lys som allerede findes med det blitzlys du tilfører.
Makrofoto
Med de nye spejrefleks kameraer, er det forholdsvis billigt at komme i gang med macro fotografering.
Som udgangspunkt skal du bruge et dedikeret macroobjektiv, et stativ, kunne håndterer manuel fokus og manuel indstiling af Lukker, Blænde og ISO. Det lyder som en tyndtslidt floskel, men har man først fået tag på teknikken, så er det egentlig nemt - mange som først begynder på macrofoto bliver der, fordi mulighederne er så uendelige store og det at fotograferer macro er det rene Zen - det tager tid og det er dejligt afslappende. Vi har et godt lille kursus, som nemt og hurtigt får dig igang....
Workshops
Brug af blitzudstyr - studio strobes etc
Blitzudstyr er en vigtig del af studiefotografering, da det kan give dig mere kontrol over belysningen i dine billeder. Selve udstyret til studibrug er idag blevet 50-75 % billigere at købe end for bare 10 år siden. Samtidigt er det på nogle punkter blevet nemmer at bruge, men på andre punkter meget avanceret fordi man nu er gået over til radiokontrollerede enheder.
Normalt siger man....
Øv dig: Blitzudstyr kan tage tid at lære at bruge, så øv dig og eksperimentér med forskellige indstillinger og teknikker. Tag masser af billeder og undersøg dem for at se, hvad der fungerer bedst for dig.
Men du kan også skyde genvej og spare tid og især dyre lærepenge. Vi har nogle workshops hvor du får al mulighed for at prøve forskelligt studieudstyr (både på 220v og batteridrevet), du får lov til at prøve forskellige modifiers (softboxe, paraplyer etc). På den måde kan du nemt og hurtigt finde ud af hvad du skal bruge for at dække lige præcist dit behov - om det er det lille hjemmestudie, mobilt studie el. noget helt tredje.
Vi har også adgang til et professionelt studie og hjælper dig gerne igang den første gang du går i studiet, så du hurtigt og nemt bliver fortrolig med udstyret m.m.
Få et godt tilbud på 2 timer i studiet, med din egen model, børn familie etc. og al den hjælp og "hands on" du har brug for...
Vi bruger p.t. StudieGo: https://studiego.dk/ som ligger tæt på og som har nogle yderst rimelig priser og gode faciliteter
Printer Kalibrering
Hvis din monitor er kalibreret og du bruger originale forbrugsstoffer dvs. blæk og papir, så burde dit print være perfekt. Bruger du andre papirmedier el. andre blækmærker for f.eks. at spare penge, er du ude i en situation hvor du bliver nødt til at lave farveprofiler - også kaldet ICC profiler, som passer til blæktype og papir. Printer kalibrering foretages med et densiometer og tilhørende software. Vha. en udskrift fra din printer og en efterfølgende kalibrering, dannes en farveprofil som du så bruger når du skal printe billeder ud - det er meget nemt når man har set det og fået forklaret teknikken.
Når man laver printerprofiler til sin printer kan man problemfrit bruge u-originalt blæk fra en anden leverandør (som er billigere) og uoriginalt papir som er tilsvarende billigere og stadigvæk få et resultater som er 99% lige så gode som hvis du brugte originale forbrugsstoffer. Et A3 print på en Canon Pixmam 100S kan f.eks. laves for 3-5 kr., hvis du bruger tredjeparts blæk og papir - hvilket gør det en hel del sjovere, at printe billeder ud.
Monitor Kalibrering
Hvornår har du brug for en monitor kalibrering?
Hvis du oplever at samme billede i dit kamera og på din monitor el. billedet på din monitor og det print du får når du sender det til udskrivning eller selv printer, er forskelligt både farvemæssigt men også lysmæssigt, trænger din monitor sandsynligvis til at blive kalibreret.
En monitor kalibrering laves vha. af noget software og et kalorimeter el. densitometer som laver en udmåling af din monitor. På baggrund af denne måling danner softwaren en farveprofil som passer nøjagtig til din monitor. Profilen gemmes på din PC og indlæses automatisk når dit styresystem indlæses (dette sker fuldstændig automatisk).
Din monitor bør kalibreres lige når du køber den og så hver 6 - 12 måned.
Til professionelt brug anbefales kalibrering hver måned. Grunde til at det anbefales at kalibrerer jævnlig er at den lyskilde som sidder i din skærm langsom brænder ud og ved den proces ændrer lyskilden samtidig farvemønster.
Rensning af dit kameras CMOS censor
I gamle dage kæmpede man med støv på negativerne (hvis man er så gammel og har prøvet at stå i mørkekammer!).
I dag kommer støvet på kamerates CMOS censor. Støvet kommer kun på kameraer med udskiftelige optikker. Til gengæld kommer støvet ind lige meget om du
skifter optik el. ej. Det ses oftest på f.eks. feriebilleder hvor billedr oftest bliver taget ved stor blænde (f/10 el. større) og op imod f.eks. en
flot blå himmel - støvet vil du opleve som pletter på billedet - de kan fjernes fra billedet, men det tager tid og skal gøres på hvert
enkelte billede.
Støvet kan fjernes hos dit Nikon el. Canon service værksted for ca. 500,- kr og tager en arbejdsdag.
Du kan også selv fjerne støvet, men det kræver kendskab til de forskellige metoder som kan anvendes og speciel værktøj og samt de rigtige
væsker hvis en vådrensning er påkrævet.
Jeg viser dig hvordan du hvordan du ser støvet på din sensor og viser dig hvordan du nemt og billigt fremover selv kan fjerne støv m.m.