Snup er kort kursus eller en workshop
Vi har korte kurser og workshops, der kan hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder inden for forskellige områder.
Uanset om du vil lære mere om et bestemt emne eller ønsker at udvikle dine færdigheder inden for en bestemt teknik,
kan vores kurser og workshops give dig den nødvendige viden og praksis om følgende.


Kursus eller workshop ?

Hvad er forskellen på et kursus og en workshop - begge er træning eller undervisning - men adskiller sig alligevel på flere måder

Kurser....
Kurser skal du brug når du ønsker at tilegne dig ny viden eller færdigheder på en mere struktureret måde som f.eks.

 • lære Adobe Lightroom
 • Lære dit kamera at kende
 • lære at arbejde aktivt med blænde, lukkertid og iso
 • Lære at arbejde med blitz fotografering
 • Lære at tage makrobilleder

Vejviser

Workshops....
Er for dig som har brug for noget mere praktisk og interaktivt end et kursus f.eks. sparring, kreativt samarbejde eller problemløsning til konkrete foto relaterede opgaver som f.eks.

 • Opsætning af dit første stationære el. mobile studio m/flash lys - indkøb - brug - opsætning
 • Monitor og printer kalibrering
 • Lær selv at fjerne støv fra din CMOS sensor

 Kender du det her?

 • Du har lige fået nyt kamera og synes, at digitale kameraer er "lidt overvældende"!
 • Du er træt eller irriteret over, at det er dit kamera som styrer og ikke dig - måske står dit kamera altid på AUTO
 • Dit kamera tager ikke de billeder eller den kvalitet du forventede
 • Du har brug for at lære el. få genopfrisket begreberne blænde, lukkertid og ISO....

Kort sagt, dit forhold til dit kamera er ikke det bedste, og du føler, at dine forventninger ikke bliver indfriet, i forhold til de penge du har investeret i udstyret.

Help cropped

Inden du beslutter dig for at opgive dit kamera og lade det samle støv på hylden for evigt, eller ender med kun at bruge din smartphone som dit primære kamera, så bør du overveje at investere 3-4 timer i en "kickstart" eller en "brush up" på de færdigheder, du allerede har, samt de funktioner, som dit kamera har.

Hvad gør vi anderledes!

Vores undervisningsmetoder har været en succes, og vores kursisters feedback er vores bedste anbefaling. Tag et kig på, hvad de har skrevet...

Back2school

"En-til-En kontakten (eller bare det, at det er et lille hold). Det giver en større tryghed for en type som mig. Jeg tør godt stille de "dumme" spørgsmål.  Jeg føler der er tid til alle de spørgsmål jeg har, som dukker op undervejs."

"Modtagelsen af "dumme spørgsmål". Jeg er vild med at der er plads til at kunne stille spørgsmål. Og masser af dem. Hjerner tænker forskelligt, og min er vældig godt tilfreds, hvis den kan få belyst tingene fra flere vinkler og få det omformuleret på 1000 måder. Så det at kunne stille (måske nogle gange de samme) spørgsmål på forskellige måder, gør at det sætter sig mere fast i en hjerne som min."

"Gode forklaringer på teori. God hjælp til kamera. God hjælp til praktiske øvelser."

"Jeg fik forbedret mine ”skills” mht. brugen af mit kameras manuelle funktioner – det var heller ikke svært 
 da jeg ikke havde nogen skills overhovedet inden."

 

Alle kurser afholdes personligt

godide cropped
Som standard afholdes alle vores kurser som individuelle 1:1-sessioner, medmindre andet er aftalt på forhånd. Dette betyder, at vi kan tilpasse kurset præcis efter dine ønsker og dit nuværende niveau. Kurser med kun to deltagere er også en rigtig god mulighed, hvis du f.eks. ønsker at lære i dit eget tempo, eller hvis du har svært ved webinarer eller har en smule "allergi" overfor aftenkurser med mange deltagere. Vi lærer alle på forskellige måder, og ved at bruge 1:1-metoden sikrer vi, at du får præcis den viden, du har brug for, og at du kan stille alle de spørgsmål, du ønsker. Vi kan uddybe, forklare, tegne og arbejde med praktiske eksempler, indtil du føler dig tilfreds.

Vores kurser varer kun 3-4 timer.

Vi ved, at 3-4 timer er den maksimale tid, man kan modtage ny viden, og at man derefter typisk har brug for at give hjernen en pause og "restituere de små grå".

Vores kursister siger det samme ... og dem tror vi på.

Skilpadde

We do courses in English as well

We are very successful in teaching people from other countries. We have even tried "cross-language" classes up to 10 people - and it worked. The course participant where more than satisfied with the course and the result.


 

 


Kurser

Kend dit kamera - basis fototeknik

Lær det nemt og hurtigt.....

Alle har prøvet det her
På et eller andet tidspunkt har de fleste oplevet det - du tager et billede, men resultatet er ikke, som du havde forventet. Billedet er enten for mørkt, motivet er sløret eller ikke skarpt, og det ser bare anderledes ud end forventet.

Hvad er løsningen
Derfor er det vigtigt at lære de grundlæggende indstillinger på dit kamera, så du kan kontrollere blænden, lukkertiden og ISO

Triangel

Lær det på en nem måde
På kurset vil du lære, hvordan du kan få kontrol over dit kamera ved at stille det manuelt.

Hvad lærer du
Du vil opdage, hvordan du kan styre dybdeskarpheden for at opnå ønskede effekter i dine billeder.

Du vil lære, hvordan du kan få bedre resultater ved at fotografere imod lyset samt tage bedre aften- og natbilleder.
Du vil også lære, hvordan du kan redde billeder, der ellers ville være blevet ubrugelige.

Fokusområder
Fokus vil primært være på ISO, blænde og lukkertid, så du kan mestre dit kamera og forbedre dine billeder, men vi vil også dække emner som hvidbalance, fokusering, eksponeringskontrol og højlysadvarsel.

Kurset er praktisk orienteret
Du skal medbringe dit eget kamera og være forberedt på at stille spørgsmål om alt, du ikke forstår ved dit udstyr - kurset vil være meget praktisk orienteret - mere "hands-on" bliver det vist ikke...

Lightroom niveau 1 

Hvorfor skal du bruge fotoredigering
Adobe Lightroom er uden tvivl et af de mest anerkendte foto-redigeringsværktøjer på markedet og har været det i mange år. Det er kendt for sin hurtighed og evne til at håndtere alle almindelige redigeringsopgaver let og problemfrit.

lightroom icon png 4 x
Avanceret værktøj, men nemt at bruge
Lightroom har gennemgået mange opdateringer og er nu et avanceret foto redigeringsværktøj. Dette betyder, at programmet kan virke lidt komplekst, afhængigt af ens erfaring med computere og viden om almindelige fotografiske begreber og teknologi.

Ingen erfaring nødvendig
Men selv de mindst erfarne kan lære at bruge programmet efter blot nogle timers undervisning.

Langtidsholdbar investering
Selvom programmet fortsat bliver forbedret, vil de teknikker, du lærer i dag, ikke forældes eller blive forældede, når en ny version af programmet udgives.


Lær alt om Adobe Lightroom - få de gode vaner lige fra starten

 Lightroom niveau 2

Bliv hurtigere og bedre til lightroom
På niveau 2 af vores Lightroom-kursus går vi dybere ind i programmet og undersøger dets databaser og tekniske aspekter.

Få løst dine redigerings opgaver hurtigt
Du vil lære mere om brugen af farveprofiler, tags og andre funktioner, der vil gøre det muligt for dig at redigere tusindvis af billeder på blot et par timer. Med dette kursus vil du få en mere avanceret forståelse af Lightroom og dens potentiale som effektivt og hurtigt værktøj til fotoredigering.

lightroom icon png 5x

Har du styr på farverne?
På dette kursus vil du opnå 100% kontrol over farverne i dine billeder. Du vil lære at bruge X-Rite Color Passport til at skabe farveprofiler, så du kan opnå klare og korrekte farver i alle lysforhold.

 

 Flashfotografering

Blitzbilleder er bare kedelige!
Hvis du nogensinde har brugt en flash, er du sikkert bekendt med problemet, hvor dine motiver ender med at ligne Pjerrot på Bakken - hvide ansigter og en kulsort baggrund. Og måske har du bemærket, at din mobiltelefon tager bedre nattebilleder end dit kamera med flash.

Lær at bruge din blitz rigtigt
Men fortvivl ikke - vi er her for at hjælpe dig med at forstå og lære at håndtere din flash, så du kan bruge den som en "fill-in" om aftenen eller i sollys for at udfylde hårde skygger og meget mere.

Camer blitz

Sådan får du et godt resultat med din blitz
For at maksimere effekten af din flash og få det bedste resultat, er det vigtigt at have god kontrol over ISO, blænde og lukkerhastighed. Disse parametre påvirker måden, som kameraet blander blitzlyset med det eksisterende lys, og deres korrekte indstilling er afgørende for at opnå det ønskede resultat.

 Makrofoto

Det er blever billigt at makrofotografere
Med de nye spejlreflekskameraer er det nu forholdsvis økonomisk overkommeligt at komme i gang med makrofotografering.

Macrofoto

Du skal have et makroobjektiv
For at kunne begynde med macrofotografering, kræver det som udgangspunktet et dedikeret macroobjektiv, et stativ og evnen til at håndtere manuel fokus og indstilling af Lukker, Blænde og ISO.

Lidt øvelse gør det hele meget nemmere
Selvom det kan lyde som en kliché, bliver det faktisk nemt, når man først mestrer teknikken. Mange, der starter med macrofotografering, bliver ved med det, da mulighederne er uendelige og det at fotografere i macro kan være en dejligt afslappende Zen-oplevelse.

Vi tilbyder et hurtigt og nemt kursus, der vil hjælpe dig i gang.

 

 


Workshops

Brug af blitzudstyr - studio strobes etc

Intet studie uden strobes
Blitzudstyr er en afgørende komponent i studiefotografering, da det kan give dig øget kontrol over belysningen i dine billeder. I dag er udstyret til studiebrug blevet markant billigere og kan købes til 50-75% mindre end for bare 10 år siden. Selvom brugen af radiokontrollerede enheder har gjort det nemmere at betjene, kræver det stadig en vis teknisk ekspertise at udnytte de avancerede funktioner.

Lær det hurtigt og naturligt
Normalt siger man....

Øv dig: Blitzudstyr kan tage tid at lære at bruge, så øv dig og eksperimentér med forskellige indstillinger og teknikker. Tag masser af billeder og undersøg dem for at se, hvad der fungerer bedst for dig.

Spar tid og penge
Du kan spare tid og penge ved at deltage i vores workshops, hvor du får mulighed for at prøve forskelligt studieudstyr og modifiers, både på 220V og batteridrevet. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvad der passer til dine behov, om det er til det lille hjemmestudie, mobilt studie eller noget helt tredje.

Prøv et prof. studie
Vi har også adgang til et professionelt studie, hvor vi kan hjælpe dig med at blive fortrolig med udstyret og komme godt i gang med din studiefotografering.

Tilbud som er svært at sige nej til!
Få et godt tilbud på 2 timer i studiet, med din egen model, børn familie etc. og al den hjælp og "hands on" du har brug for...

Vi bruger p.t. StudieGo: https://studiego.dk/ som ligger i Hvidovre og som har nogle yderst rimelig priser og gode faciliteter

Printer Kalibrering

Det kan være dyrt at printe selv
Hvis du ønsker at opnå perfekte print, er det vigtigt at have en kalibreret monitor og bruge originale forbrugsstoffer såsom blæk og papir.

Spar mange penge - print selv
Hvis du vælger at bruge andre papirmedier eller blækmærker for at spare penge, kræver det at du laver farveprofiler, også kaldet ICC profiler, der passer til blæktypen og papiret. Printer kalibrering udføres ved hjælp af et densiometer og tilhørende software. Efter en udskrift fra din printer og en efterfølgende kalibrering, dannes en farveprofil, som du kan bruge, når du skal printe dine billeder. Når du først har set og fået forklaret teknikken, er det meget nemt at udføre.

Sådan gør du det nemmest
Når du laver printerprofiler til din printer, er det muligt at bruge uoriginalt blæk og papir fra en anden leverandør, som ofte er billigere, og stadig opnå et resultat, der er 99% lige så godt som hvis du brugte originale forbrugsstoffer. For eksempel kan du lave et A3-print på en Canon Pixma 100S for kun 3-5 kr., hvis du bruger tredjeparts blæk og papir. Dette gør det langt mere overkommeligt og sjovt at printe dine billeder ud.

Monitor Kalibrering

Hvornår bør du kalibrere din monitor?

Er du farveblind?
Hvis du oplever forskelle i farver og lysstyrke mellem det samme billede på din kamera og din monitor eller mellem din monitor og de udskrevne billeder, så er det tid til at kalibrere din monitor. En monitor kalibrering gøres ved hjælp af en software og et densitometer, som måler og danner en farveprofil, der er nøjagtig til din monitor. Denne profil gemmes på din computer og indlæses automatisk ved opstart.

Du skal ALTID kalibrere din monitor
Din monitor bør kalibreres lige efter købet og derefter hver 6-12 måned. Dette vil sikre, at farverne og lysstyrken er konsistente og nøjagtige på tværs af dine billeder.


Til professionelt brug anbefales kalibrering hver måned. Grunde til at det anbefales at kalibrerer jævnlig er at den lyskilde som sidder i din skærm langsom brænder ud og ved den proces ændrer lyskilden samtidig farvemønster.

 

Rensning af dit kameras CMOS censor

Hjælp - der er støvpletter på mine billeder!
I gamle dage var støv på negativerne et udfordrende problem i mørkekammeret. Men i dag opstår støv på kameraets CMOS sensor, især på kameraer med udskiftelige optikker. Det er en udfordring, da støvet kan ses som pletter på billederne, især når de tages ved stor blænde og mod en lys baggrund som en blå himmel.

Støv på sensoren er nemt at fjerne
Støvet kan fjernes hos Nikon eller Canon serviceværksted for omkring 500 kr og tager en arbejdsdag. Alternativt kan du selv fjerne støvet, men det kræver viden om forskellige metoder og særligt udstyr og rengøringsmidler, især hvis vådrengøring er nødvendigt.

Spar penge og tid - gør det nemt selv
Jeg vil vise dig, hvordan du kan opdage støv på din sensor og lære nemme og billige måder at fjerne støv og andre urenheder på fremover.

Billeder taget vha. droner

Ingen højdeskræk
Fotografering med en drone åbner op for en verden af fantastiske muligheder for fotografering, som ikke var mulige før. Med en drone kan du flyve over landskaber og byer og tage billeder fra luften i høj opløsning og med helt anderledes perspektiver.

Få billeder fra områder du normalt ikke har adgang til
En af de største fordele ved at fotografere med en drone er, at du kan få adgang til områder, som ellers ville være svære eller umulige at fotografere fra jorden. Som f.eks. bjergtoppe, klipper, søer og floder, som man med en drone, kan flyve henover og tage billeder af fra forskellige vinkler og højder.

Oplev arkitekturer fra en vinkel du aldrig har set før
Droner er også ideelle til at tage billeder af byer og arkitektur. Når du flyve rundt om bygninger og tage billeder fra forskellige vinkler kan du få en unikke og detaljeret udsigt af bygningerne, som ellers ville være svære at få fra jorden.

Højopløste billeder selv fra "entrymode" droner
En anden fordel ved drone-fotografering er, at du kan tage billeder i høj opløsning, som tillader en utrolig detaljerigdom og kvalitet. Dette gør det muligt at tage billeder af store områder og stadig opretholde en høj kvalitet og skarphed i billedet.

Oplev panoramafotografering
Endelig giver drone-fotografering også mulighed for at du kan fotografere flotte panorama-billeder og videoer, som kan skabe en dramatisk og imponerende effekt. Dette er især velegnet til landskabsfotografering, hvor man kan tage et panoramabillede af en hel dal eller bjergkæde.

Drone-fotografering åbner for en masse fantastiske muligheder for at tage unikke og spektakulære billeder og videoer, som du ikke normalt ville kunne få på nogen anden måde.