Joomla 25 features

Hjemmesiden er opbygget vha. Joomla CMS system vers. 2.5

"Et Content Management System (CMS) er et stykke software til at organisere og lette samarbejdet med at oprette dokumenter og anden information og hvorigennem enkeltpersoner eller grupper kan håndtere en mængde elektronisk indhold, for eksempel dokumenter, filer og billeder...."

Læs mere på Wikipedia.com

Der findes rigtig mange CMS systemer tilrettet forskellige behov. Jomla CMS er et af de mere populære på side med Drupal.

 

Hjemmesider fra IKEA, eBay, Pizza Hut, Mac Donalds m.flere er baseret på Joomla CMS

 


 

 

Mine personlige erfaringer med Joomla er indsamlet ved opbygning af min egen hjemmeside (den du befinder dig på lige nu) og hjemmesider lavet for 3 foreninger.

 

HT-Laug

 

HT-Vand

 

Ny-Munkegaard

 

Ingen af disse hjemmesider er opgraderet til Joomla 2.5 - men arbejdet er i gang.

 

Joomla er ikke ikke et "1,2, 3 klik og så har du en hjemmeside" system. Men hvis alternativet er at du vil kode din hjemmeside helt fra bunden og samtidigt holde informationen opdateret og designet så'n nogenlunde udholdeligt at se på, så er Joomla værd at bruge tid på.

Især den nye Joomla vers. 2.5 er blevet "voksen" - tingene fungerer nu som forventet og koden er blevet tunet så hjemmesiderne fremstår hurtige og dynamiske.

 

Den største udfordring har været at få opgraderet fra Joomla vers. 1.5 til vers. 2.5 - det var mere besværligt en forventet da ingen af de anbefalede gratis programmer som kunne klare opgaven. Så foruden tiden måtte der investeres i konverteringsprogram og nye "Templates" da de gl. ikke var 2.5 kompatible - var det besværet værd?

Absolut - tingene virker nu bedre end nogensinde....

 

 

 

Login Form